מפגש בישול שבועי בית "מרחבים"

 כבר שלושה שבועות שאנו, דיירי הוסטל ענבלים בהנחיית עליזה אם הבית, מבשלים מדי שבוע מאכלים שונים. אנו שמחים לחלוק איתכם את החוויה המדהימה וכן גם את המתכונים המוצלחים- כדי שתוכלו לנסות גם אתם :

שבוע ראשון: אפיית עוגת שוקולד עם שקדים וקוקוס: באפיית העוגה השתתפו שני דיירים שבנוסף לעוגה, החליטו לאפות גם פריטטה, מעין חביתת ירק אותה אופים בתנור. אחד הדיירים סיפר– "היה כיף להכין משהו חדש וטעים.. נהניתי לעבוד עם עליזה אם הבית, ועם הדייר הנוסף ואני רוצה מאוד להמשיך ללמוד להכין אוכל מסוגים שונים".

שבוע שני: הכנת בצק עלים ממולא בפירות יבשים והכנת מילפה: בהכנת המאפים השתתפו שני דיירים. שניהם סיפרו כי היה להם מאוד כיף לעבוד יחד, וכי הם ממליצים בחום על העוגות.

שבוע שלישי: הכנת פחזניות: בהכנת הפחזניות השתתפה דיירת מההוסטל.. הדיירת שיתפה: "אני מאוד רוצה לדעת איך מכינים עוד מאכלים ומאפים ואני שמחה שיש לי הזדמנות ללמוד. אני ועליזה תקתקנו את העבודה והיה כיף מאוד לעבוד יחד איתה".

מתכון לעוגת שוקולד עם שקדים וקוקוס:

10 ביצים

3 כוסות קמח

1/2 כוס סוכר

1מרגרינה

כוס מיץ תפוזים

1 אבקת אפייה

אופן ההכנה:

להפריד את הביצים בשתי קערות. להקציף את החלבון(הלבן) עם הסוכר.לאחר שמקבלים מרקם אחיד יש להוסיף את החלמון(הצהוב)ולהקציף יחד. לאחר מכן יש להוסיף לתערובת את כל שאר המצרכים ולאפות בתנור שחומם מראש.

הכנת הקרם:

חבילת שוקולד מריר וחצי מרגרינה יש לחמם ביחד על הגז עד שהכל נמס יחד ולשפוך לאחר מכן על העוגה

מתכון להכנת פריטטה:

30 ביצים

2 קופסאות פיטריות

5 בצלים

ירק-כל אחד כמה שאוהב

אופן ההכנה:

יש לטגן תחילה את הבצל,לאחר מכן להוסיף את הפטריות, הביצים, חצי כפית מלח,פלפל שחור,כף אבקת מרק-לערבב הכל יחד,להעביר למגש ולאפות בתנור.

מתכון להכנת רולדה עם פירות יבשים:

חבילה בצק עלים

פירות יבשים חתוכים

אופן ההכנה:

לפתוח את הבצק עלים ולחצות אותו לשניים,לאחר מכן להוסיף בנדיבות פירות יבשים לאחר שחתכנו אותם,לגלגל את הרולדה ולהכניס לאפייה בתנור..

מתכון להכנת מילפה:

בצק עלים

שמנת מתוקה

סוכר

אופן ההכנה:

לפתוח את הבצק עלים ולחתוך אותו לקוביות,לאחר מכן לאפות את הריבועים של הבצק .

יש לקחת את השמנת ולהקציף אותה עם חצי כוס סוכר עד לקבלת מרקם אחיד.

לאחר שאפינו את ריבועי הבצק יש למלא אותם עם השמנת ובתיאבון…

מתכון להכנת פחזניות:

2 כוסות מים

1 מרגרינה

2 כוסות קמח

6 ביצים

2 שמנת מתוקה

2שוקולד מריר

קורט מלח

 

אופן ההכנה:

בתחילה יש להרתיח את המים עם המלח תוך כדי יש להוסיף את הקמח ולבחוש במהירות על הגז,לאחר קבלת העיסה יש להוריד מהאש ולהוסיף את הביצים אחת אחת.לאחר מכן להרים עם כף למגש ,ליצור עיגולים ולאפות. יש להקציף את השמנת עד לקבלת מרקם אחיד ולאחר שהפחזנית מתקררת יש לחצות אותה לשניים ולמלא בקרם.

את השוקולד יש להמיס ולאחר מכן לפזר על הפחזנית מלמעלה.

2 תגובות ל“מפגש בישול שבועי בית "מרחבים"”

  1. קוני

    עליזה יקירה כל הכבוד את כל הזמן מפתיעה אותי מחדש יש הרבה מה ללמוד ממך

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

  2. משה בן-ישראל

    גרציה היקרה
    כול כך טעימים הפחזניות ואני מקווה שנוכל עוד פעם בשמחה ולראות אותך בחוג אפיה עם עליזה

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תגובה