מהר ובלי להרגיש הגענו לסוף שבוע חורפי, ואיך אפשר בלי עוגה חמימה ומתוקה לכבוד שבת.
מתכון לעוגת מייפל חלבית – באדיבותה של צביה עייש, מדריכת שיקום, דיור מוגן 'שלו' קרית מלאכי
המרכיבים:
3 ביצים
1 ורבע כוס סוכר
1 סוכר וניל
חצי כוס שמן
1 שמנת רגילה חמוצה
1 גבינה 5 אחוז
2 כוסות קמח תופח
אגוזים
רוטב מייפל
אופן ההכנה:
- להקציף את החלבון עם הסוכר והסוכר וניל לקצף יציב.
- להנמיך את מהירות המיקסר ובהדרגה ובאיטיות להוסיף את השמן, השמנת, הגבינה ואת הקמח.
- לשמן 2 תבניות אינגליש קייק, לשפוך את הבלילה לתוך התבניות ולפזר מלמעלה אגוזים קצוצים.
- לאפות ב180 מעלות, בערך 45 דק' (תלוי בתנור).
- כשהעוגות יוצאות חמות מהתנור, לשפוך מייפל על פי הטעם.
וזה טעיםםםםםםםם!!!
ריבת תפוזים סיניים- באדיבותה של דיירת של הדיור המוגן 'שלו' קריית מלאכי
מרכיבים:
קילו תפוזים סיניים קטנים
קילו סוכר
מקל קינמון
מים
אופן ההכנה:
- לשטוף טוב את התפוזים ולהשרות אותם במים חצי שעה
- לאחר מכן לשפוך את המים ולעשות חריצים בעזרת סכין בצידי התפוז
- להניח את התפוזים בסיר ולמלא את הסיר במים, כך שהתפוזים יהיו מכוסים במים
- להרתיח 7 דקות ולשפוך את המים (להוצאת המרירות)
- לשפוך לתוך הסיר קילו סוכר
- להוסיף כוס וחצי מים
- להוסיף מקל קינמון
- להרתיח על אש גבוהה כמה דקות וברגע שהריבה רותחת להנמיך ללהבה הכי נמוכה
- הריבה מוכנה כאשר התפוזים משנים את צבעם לצבע קרמל זהוב והנוזלים מצטמצמים- בערך לאחר שעה וחצי
למרוח על הלחם, עם גבינה, חמאה, או פשוט כמו שזה..מתכון טעים ומנצח!
שבת שלום!